Googyi blogja a pénzügyekről

Googyi blogja a pénzügyekről

Részvény

2018. november 29. - googyi

Mi a részvény?

A részvény egy cég töredéknyi részének tulajdonjogát megtestesítő értékpapír, azaz részvény vásárlásával részbirtokosa leszünk egy cégnek.


Milyen típusú részvények vannak?

Osztalékot fizető és osztalékot nem fizető. Van aki esküszik az előbbire, tudtommal statisztikailag nincs semmilyen hosszú távú előnye és még adózni is kell az osztalék után.


Milyen hozamra számíthatok, ha részvényt veszek?

A befektetési lehetőségek közül a részvényekben van a legmagasabb potenciális hozam, ugyanakkor ez ugyanekkora kockázatot is jelent. Hosszú távon eddig ez volt a legerősebb hozamú befektetési eszköz.
Ugyanakkor a részvények egyesével kiválogatása sok szakértelmet és sok időt igényel, az emberek 99.9999%-ának nem való és a sok szakértelmű szakik is könnyen nyúlnak mellé. Amiben én hiszek az a részvény ETF, amiről egy későbbi részben lesz szó. 




A bejegyzés trackback címe:

https://googyi.blog.hu/api/trackback/id/tr3014405084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása